Keluarga dan Berkeluarga

okehh.. lama tak kecek melayu rojak. meh sini arini aku sembang2 kopi.

keluarga dan berkeluarga.. hmm.. ada ke calonnya?

mungkin ada, mungkin gak macam tak ada. tak ada ketentuan lagi maksudnya..

hati perempuan aku yg tak penah kapel ni of course la nakkan someone. bak kate natasha beddingfield dalam lagu single die tu.. who doesn’twant somebody to love somebody to hold without being told. the very romantic gituu..

slalunye aku tak opt sangat kapel2 time study nie. tapi sbb da masuk universiti, terfikir-fikir jugakla. takde ke org nak kat aku? gile Loser.. =_=

tapi bile je aku cuba nak bukak hati utk relationship, ade yg persoalkan adakah aku ready utk berumahtangga. what the? oklaa..sebab org da tanye.. so aku pun lama2 bertanya pada diri, untuk apa dan ke mana aku nak relationship aku. tentunye aku takmau pointless relationship! skarang bukan masa utk main2 dah.. da nak masuk 22 daa..

bile fikir soal berumah tangga pulak, akan masuklaa isu keluarga. wah, berat nih. keluarga aku sederhana je. aset takde.harta takde. ade kasih sayang je <- bak kata papa.  keluarga mana yg berkenan nak bersatu dgn kami? ah sudah, aku nak cari teman hidup bukannya someone yg nak serve my family! haish.

mmg tak patut aku melihat seseorg berdasarkan latar belakang keluarganya.tapi itu jugalah salah satu cara utk justify perangai “kawan” kita tu. hmmm.. aku tak suka sangat sebenarnya masuk campur hal famili org. biarlah aku kenal hati budi tuan punya badan dulu. dan utk itu, aku letak famili, nombor dua. Hati-hati kami yg harus ditautkan dahulu.

Tapi aku jugak manusia, yang rendah diri. yang kurang sabar. yang penuh tanda tanya. dan makanya, selalu juga aku mempersoalkan diri aku. adakah aku layak utk si dia? Hmm.. jawapannya hanya ada pada Allah Taala. yang dah menulis jodoh aku. Aku sedar tu.  tahu, tahu. dan utk itu juga, aku redha, kalau si dia tiba2 memilih wanita lain yg lebih baik. (:'( tapi aku akan nangis jugak kot). apa yg aku boleh buat hanya berusaha dan berdoa. hari2. .. Moga Allah menetapkan kami yg terbaik buat kami.

aku pula.. tidaklah menutup hati aku utk hati2 yang lain pula. masih banyak ruang kasih sayang dalam hati aku yg boleh dipenuhi oleh org lain. yg paling kuat tentunya mama papa dan teman2. tapi aku juga perlu belajar utk meletakkan kasih sayang aku sebesar2nya pada Sang Pencipta. sbb tanpa-Nya, takkan wujud kasih sayang yg lain2 tu. selagi aku tak mencinta Dia seluruhnya, mungkin belum tiba masanya utk aku betul2 mencari cinta pasangan hidup aku nanti. dan sesungguhnya, aku tidak menutup pintu hati aku buat sesiapa pun.cuma mungkin ada reserve sikit la space hati aku tu.. utk si die.hehe.

It’s not like I close my heart to anyone.

I’ve just reserved it

for a certain someone

with a certain purpose.

Advertisements

~ by littlehobbit on December 4, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: